Tretie CD Veľkí herci spievajú malým deťom pokrstili v Design Factory

23.11.2011 Bratislava

Bratislava 23. novembra (TASR) - Viaceré známe tváre dnes v bratislavskej Design Factory uviedli do života tretiu edíciu CD knižky Veľkí herci spievajú malým deťom. Autorkou projektu, ktorý ma za cieľ pomôcť deťom s onkologickými chorobami, je hudobníčka a herečka Sisa Michalidesová.

\"Teším sa z toho celého, z roboty s hercami, aj s muzikantmi a z tej hudby, že sú na CD zas iné štýly. Teším sa, že to opäť pomôže detičkám na onkológii, to je podstata,\" povedala pre TASR Michalidesová, ktorá v minulosti tiež bojovala s onkologickým ochorením. Ako ďalej uviedla, výťažok z predaja CD a knižky poputuje na detské onkológie v Banskej Bystrici, Bratislave a Košiciach.

Šestnásť temperamentných a vtipných pesničiek pre deti na nové CD naspievali a ilustráciami do knihy s textami a notami prispeli Lukáš Latinák, Róbert Jakab, Juraj Kemka, Marián Miezga, Zuzana Haasová, Miroslav Noga, Nela Pocisková a ďalší. Textársky sa pod tretiu edíciu charitatívneho projektu podpísali Peter Konečný, Alena Michalidesová a Ján Štrasser. Hudbu skomponovala Sisa Michalidesová, s jednou skladbou jej pomohol manžel Peter Preložník.

Príprava a tvorba nového dielka, na ktorom nájdu deti a ich rodičia 16 pesničiek, trvala od januára. Okrem hercov známych z divadelnej a televíznej šou Partička sa na pokračovaní projektu Veľkí herci malým deťom podieľali aj Ivan Romančík, Ján Gallovič, Lucia Lužinská a Linda Ballová. \"S Partičkou som kedysi hrávala divadlo, ešte keď začínali. Chcela som ich tam mať. Ivo Romančík ma učil herectvo, s Jankom Gallovičom sme tiež spolupracovali. Pesničky vyberám tak, aby boli šité na hercov,\" komentovala výber \"spievajúcich\" hercov autorka projektu. \"Herci to obohacujú svojím hraním, to ma strašne baví, nechcem urážať spevákov, ale herci to vedia dobre zahrať a to ma na tom vzrušuje,\" dodala Michalidesová.

Krstným otcom nového CD a knižky sa stal Marián Labuda ml., ktorý sa podieľal na prvej edícii Veľkí herci spievajú malým deťom. Trojku pokrstil detským šampanským.
 

Vyberte región